CJRAE Brașov a participat in data de 22.03.2019 la Faza județeană a concursului național Made for Europe 2019. Am obținut locul III pentru produsul Site-ul – Laboratorul Virtual de prevenție – wlp.metis.pl, rezultat din proiectul RESILIENCE, coordonat de profesor Stăncioiu Daniela și prezentat de eleva Laurențiu Sara Andreea.

Prezentare - Vizualizare

Album foto - Vizualizare

Proiectul educaţional "Miracolul emoţiilor"

 

Proiectul educaţional "Miracolul emoţiilor", aplicat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov în parteneriat cu CJRAE Brasov, IJP Braşov, CEPECA Braşov, Salvaţi copiii -România, Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”Braşov,  Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov, Colegiul Naţional Unirea  Braşov,  Liceului Vocaţional de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch" este aprobat  în CAEJ 2019, la poziția 56.  

 1. Scopul acestui proiect este acela de a consolida relaţiile  armonioase între adolescenţi şi societate, condiţie esenţială pentru  dezvoltarea personală a adolescentului şi diminuarea riscurilor specifice vârstei.
 2. Grupul țintă: Proiectul se adresează elevilor de liceu din unităţile de învăţământ din municipiul Braşov
 3. Durata proiectului: ianuarie - octombrie 2019.
 4. Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:
 1. Analiza iniţială, la nivelul unităților de învăţământ de nivel liceal din municipiul Braşov, privind gradul de comunicarea părinte-adolescent şi identificarea unor modalităţi de armonizare a relaţiei dintre aceştia (ianuarie  2019);

Chestionar pentru elevi

Chestionar pentru părinți

 1. Organizarea în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ participante la proiect a unui workshop cu tema „Autocunoaşterea şi comunicarea-factori în dezvoltarea personală a adolescentului” (februarie 2019)
 2. Organizarea în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ participante la proiect a unui workshop cu tema: “Stil de viaţă sănătos” (martie 2019)
 3. Organizarea în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ participante la proiect a unui workshop cu tema: “Cyberbullying” (aprilie  2019)
 4. Organizarea evenimentului „Cafeneaua părinţilor” (mai 2019)
 5. Organizarea în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ participante la proiect a activităţii „Mesaj pentru copilul meu/Mesaj pentru părinţii mei” (iunie 2019)
 6. Prezentarea spectacolului „Miracolul emoţiilor” realizat  prin colaborarea celor 4 licee participante la proiect (octombrie 2019)

 

 

Resilience