“Magia copilăriei” – un eveniment dedicat zilei de 1 Iunie- Ziua Internațională a Copilului

26 May, 2022

Prin parteneriatul încheiat de Primăria Municipiului Brașov cu  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov, în baza H.C.L.-ului cu numărul 358/19.05.2022, se va  organiza în data de 1 iunie 2022, în intervalul orar 11.00 – 13.00, un eveniment dedicat copiilor.

Evenimentul se va desfășura în Parcul Central ”Nicolae Titulescu” Brașov și va consta într-o expoziție publică de lucrări artistice realizate de elevii brașoveni din ciclul primar și cel gimnazial, pe tema copilăriei, sub îndrumarea profesorilor de la clasă, dar și jocuri și activități educative realizate cu sprijinul voluntarilor din rândul cadrelor didactice și liceenilor din toate unitățile de învățământ din municipiul Brașov.

Organizatorii doresc ca acest eveniment să fie unul dinamic și colorat, așa cum este specificul copilăriei, facilitând totodată accesul fiecărui copil la educație nonformală și valorizând talentul artistic. Părinții sunt și ei invitați pentru a admira și a aprecia desenele expuse, dar și pentru a supraveghe aparticiparea copiilor la jocuri și activități. În urma jurizării publice a desenelor și picturilor expuse, elevii ale căror lucrări primesc cele mai multe aprecieri vor fi premiați.

Evenimentul se încadrează  în Strategia Naționale de Acțiune Comunitară, strategie prin care sunt încurajate acțiunile de voluntariat ale elevilor și cadrelor didactice, conform OMECTS nr.3477/08.03.2012.

Implicați în desfășurarea acestui eveniment vor fi următorii parteneri : Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, Palatul Copiilor Brașov, Clubul Sportiv Școlar Brașovia, Libris SRL.